Bleken van het gebit

U bent geïnteresseerd in het bleken van uw tanden. In onze praktijk maken we gebruik van de zogenaamde ‘thuisbleekmethode’. Zoals de naam al doet vermoeden, betekent dit dat u zelf vanuit huis uw tanden bleekt. Wij zorgen ervoor dat u de benodigde spullen in huis heeft om te kunnen bleken.

Uit onderzoek blijkt nog steeds dat de thuisbleekmethode de meest effectieve bleekmethode is. Niet alleen blijven de tanden langer wit (de ‘terugval’, zoals dit heet, is relatief laag) maar de thuisbleekmethode is ook de minst agressieve manier van tanden bleken. Hierdoor is de kans op (permanente) schade in de mond erg kleindaar u zelf de contole heeft over de behandeling. Het zogenaamde ‘turbobleken’ wat in de bleaching salons wordt toegepast is jammer genoeg veel schadelijker voor de mond en niet toegestaan in hoge percentage of niet effectief in legale dosiswaardoor ook de tanden aanzienlijk korter hun witte kleur behouden. Om deze reden werken wij niet met zulke methodes.

Om te kunnen bleken heeft u bleekmallen nodig. Deze worden door ons via het laboratorium op maat voor u gemaakt. U moet hiervoor twee keer bij ons langskomen. Een keer voor het maken van afdrukken en een keer voor het ophalen, passen en ontvangt u een instructie van de bleekmallen.

– Op de eerste afspraak wordt er een afdrukgenomen van de kaken/tanden die u wilt bleken. Dit kan boven en onder zijn, maar alleen een enkele kaak of element(en) is ook mogelijk.
– Vervolgens worden de afdrukken in het laboratorium uitgegoten in gips. Op deze manier ontstaan er gipsmodellen van uw kaken. Deze worden netjes afgewerkt en gladgemaakt.
– Op deze gipsmodellen wordt een bleekmal vervaardigd die netjes aansluit op uw tanden en kiezen.
– Op uw tweede afspraak worden de bleekmallen bij u in de mond gepast. Ook krijgt u van ons het bleekmiddel mee. U wordt vervolgens geïnstrueerd over het gebruik van de bleekmallen en het bleekmiddel.
– Een derde afspraak word gemaakt na zo’n twee weken om het resultaat te beoordelen.

Het bleken doet u, zoals hierboven genoemd, zelf. U draagt de malletjes elke dag zo’n 6-8 uur(voor het gemak zou u deze tijdens het slapen kunnen dragen) . Zo bleekt u gedurende 2 weken langzaam uw tanden. U stopt wanneer u tevreden bent met het bereikte resultaat. Bij de een gaat het bleken sneller dan bij de ander.Mocht u nu toch door uw bleekmiddel heen zijn voordat het gewenste resultaat is behaald, dan kunt u altijd wat extra spuitjes bij ons bestellen. Ondanks dat we in onze praktijk met een laag percentage bleekmiddel werken, kunt u tijdens het bleken last krijgen van gevoeligheid in uw mond. U kunt in dit geval het bleekproces voor een tot twee dagen onderbreken . Bij pijnklachten neemt u contact op met de praktijk Wij zullen u dan, naar gelang van de ernst van de gevoeligheid, adviseren over het vervolg van uw bleekbehandeling.

Voor vragen over de kosten kunt u contact met onze praktijk opnemen.